Rankat Ankat

SS Rankat Ankat pelasivat vuonna 2013-2014 naisten Salibandyliigan 3. divisioonassa sijoittuen toiseksi tasapistein divisioonan voittajan kanssa, ja nousten 2. divisioonaan kaudeksi 2014-2015. Tämäkin kausi ylemmällä sarjatasolla sujui loistavasti joukkueen voittaessa 2. divisioonan runkosarjan kärsien jälleen vain yhden tappion kauden aikana. Kakkosdivisioonan jatkosarjasta edettiin 1. divisioonan karsintaan, joita pelattiin 2 ottelun verran, ja Rankat Ankat veivät nämä karsintapelit hienosti nimiinsä. Seuraavaksi kaudeksi 2015-2016 lähdettiin siis 1. divisioonaan taistelemaan pisteistä.

Ykkösdivisioona sujuikin erinomaisesti joukkueen pelatessa kauden ilman ainuttakaan tappiota, jolla irtosi runkosarjan kärkipaikka. Pudotuspelejä ei pelattu, joten joukkueen historian ensimmäinen naisten Salibandyliigakausi oli saavutettu. Ensimmäinen liigakausi 2016–2017 sujui hienosti, joukkueen sijoittuessa kolmanneksi, voittaen 22 ottelun runkosarjasta 14 ottelua ja häviten 6. Pudotuspeleissä joukkue sijoittui neljänneksi. Seuraava kausi liigassa oli katkonainen, ja joukkue keräsi 18 ottelun runkosarjasta 9 voittoa ja 7 tappiota. Tällä saldolla irtosi runkosarjan kuudes sija. Pudotuspeleissäkin joukkue sijoittui kuudenneksi.

2. Divisioona 2014-2015

Kausi 2014–2015 2. divisioonassa sujui erinomaisesti. Joukkue pelasi ehjän 18 ottelun runkosarjan, josta tuloksena oli 14 voittoa, 3 tasapeliä, ja vain yksi joulukuussa kauden puolivälissä kärsitty tappio Papas:lle. Tällä suorituksella irtosi runkosarjan voitto 3 pisteen erolla seuraavaan. Joukkueen tehokkain pelaaja Henriikka Keinänen saalisti upeat 25 pistettä (19+6) ja voitti tällä saldolla myös koko 2. divisioonan pistepörssin. Liinu Koivisto oli seuraavana 16 tehopisteellään (12+4) runkosarjan pistepörssin 12. Joukkue eteni jatkosarjaan.

4 joukkueen muodostamassa jatkosarjassa pelattiin yksi ottelu kutakin joukkuetta vastaan. Rankat Ankat otti näistä kolmesta ottelusta kaksi voittoa ja yhden tasapelin, voittaen jatkosarjan. Tämä antoi joukkueelle paikan 1. divisioonan karsintapeleihin. Rankat Ankat kohtasi kahden pelin karsinnassa Loviisan, voittaen molemmat ottelut. Ensimmäinen kotipeli numeroin 6-5, sekä toinen vieraspeli numeroin 3-7. Henriikka Keinänen ja Hannele Holappa iskivät molemmat näihin kahteen karsintapeliin hienot tehot 6 pistettä (4 maalia, 2 syöttöä) kumpikin.

1. Divisioona 2015-2016 ja naisten Salibandyliigaan nousu

Kausi 2015-2016 1. divisioonassa oli vähintäänkin erinomainen. 22 ottelun mittaisesta runkosarjasta tuloksena oli 20 voittoa, 2 tasapeliä, eikä yhtään tappiota. Tällä tuloksella Rankoille Ankoille irtosi tietenkin runkosarjan 1. sija, 8 pisteen turvin seuraavaksi tulleeseen Steelers JSB:hen. Runkosarjan maaliero joukkueella oli uskomaton 182-50, eli +132. Yhteensä 182 maalia 22 ottelussa on ainutlaatuinen lopputulos. Tästä huolimatta joukkueen sisäisen pistepörssin 43 pisteellään (22+21) voittanut Katja Nättilä oli koko sarjan pistepörssissä vasta sijalla viisi.

Nättilältä jäi yksi peli pelaamatta kauden aikana. Seuraavana pistepörssissä oli sijalla kahdeksan Henriikka Keinänen 38 pisteellään (24+14). Hänen jälkeensä pistepörssiä tähdittivät 10. sijalla Sanna Risteli 37 pisteellä (25+12), ja 11. sijalla Hanna Niemelä 37 pisteellä (21+16) Tällainen pistejakauma ja pistepörssissä sijoittuminen kertoo joukkueen läpi kattavasta tasaisuudesta. Sijoittumalla 1. divisioonan ensimmäiseksi, Rankat Ankat vältti salibandyliigan karsintapelit nousten suoraan Salibandyliigaan. Hienot kolme perättäistä sarjanousua nostivat siis joukkueen rytinällä 3. divisioonasta suoraan Salibandyliigaan!

Salibandyliigakaudet 2016–2017 ja 2017–2018

Jännittävä ensimmäinen liigakausi sujui Rankoilta Ankoilta hienosti, joukkueen sijoittuessa kolmanneksi, voittaen 22 ottelun runkosarjasta 14, saalistaen 2 tasapeliä ja antautuen 6 kertaa häviöön. Maalierokin oli kauden jälkeen mukavasti plussalla +42 (134-92). Emmi Niemelä pelasi runkosarjaa 20 ottelua, ja sijoittui liigan pistepörssissä upeasti 7. sijalle 38 pisteellä (23+15). Pudotuspeleissä joukkue sijoittui neljänneksi, voittaen 9 ottelusta kolme ja häviten kuusi. Pudotuspelien pistepörssissä Sanna Risteli oli hienosti neljäs 12 pisteellä (6+6).

Seuraava ja tähän mennessä viimeisin kokonainen kausi salibandyliigassa oli katkonainen, ja joukkue keräsi 18 ottelun runkosarjasta 9 voittoa ja 9 tappiota. Maaliero oli 2 maalia plussan puolella (84-82). Tällä saldolla irtosi runkosarjan kuudes sija. Pistepörssissä joukkueen sisäinen tasaisuus jatkui, Hanna Niemelän saalistaessa 17 ottelussa 20 (8+12) tehopistettä oikeuttaen pörssin 17. sijaan ja neljän muun pelaajan yltäessä vähintään 16 pisteeseen. Altavastaajana pudotuspeleissäkin joukkue sijoittui kuudenneksi, häviten kaikki kolme otteluaan maalierolla 6-13 (-7).

Kotihalli

Rankat Ankat pelaa kotipelinsä Kastellin monitoimitalolla osoitteessa Sairaalanrinne 5, Oulussa. Halliin mahtuu yleisöä noin 750 henkeä ja se pitää sisällään katsomot, kahvion, kahdet wc-tilat ja kuuluttamon – luonnollisesti pelaajien pukuhuoneiden ja pelikentän lisäksi. Pysäköinti on ilmaista hallin viereisellä pysäköintialueella. Liput itse otteluun maksavat 7 euroa aikuisilta, 5 euroa alennusryhmäläisiltä ja alle 10-vuotiaat pääsevät peleihin ilmaiseksi. Sekä lipunmyynnissä, että kahviossa käy maksuvälineenä ainoastaan käteinen. Kahviosta ei saa alkoholia, mutta tarjolla on esimerkiksi kahvia, pullaa, karkkia, mehua sekä fanituotteita.

Muuta tietoa joukkueesta

SS Rankoilla Ankoilla on myös 8 muuta joukkuetta. Naisten puolella on toinen joukkue, joka pelaa tällä hetkellä 2. divisioonaa. Miehissä on myös 2. divisioonan joukkue, sekä M35-joukkue, eli yli 35-vuotiaista rakennettu joukkue. Junioripuolella tytöissä on A- sekä B-juniorijoukkueet, joka tällä hetkellä 2 pelatun ottelun jälkeen johtaa B-junioreiden SM-sarjaa kaudella 2018-2019. Pojissa sen sijaan on ikäluokkien C, D ja E -joukkueet. Lisätietoja seurasta, yhteystiedot, sponsorit ja otteluohjelman löydät joukkueen kotisivuilta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *